Európa vezető ételintolerancia vizsgálata már Magyarországon is!

A zöldség nem ellenség, hanem barát!

2017. április 13., csütörtök 11:28

Ha egy kisgyermek az első 6 évében valamit megtapasztal és megszeret, az egész életére hatással lesz. Mi lenne, ha ez az egészség lenne? Ez az Ovikert program célja, ennek megvalósulását pedig a YorkTest teljes vállszélességgel támogatja.

Stiller Tamás séf, vagy ismertebb nevén a „Chef a családban!” az Ovikert Program ötletgazdája. A Program a kertészkedni vágyó óvodákat támogatja palántával, szerszámmal, szaktudással és a jövőbe vetett hittel. A cél, hogy a gyerekek megszeressék az egészséges ételeket, és érezzék, hogy gondoskodással, szorgos munkával mi mindent el tudnak érni. Az Ovikert Programnak köszönhetően mára már több ezer gyermek tapasztalta meg milyen finom és egészséges a frissen szedett zöldség.

Tamás hat évvel ezelőtt indította útjára az Ovikert Programot Heves megyében, mára több mint 20 óvoda csatlakozott hozzá. Az ötletet a megyében olyannyira értékelték, hogy Stiller Tamás 2013-ban elnyerte az „Év embere” díjat, sőt idén a Program bekerült a Heves Megyei Értéktárba is. A kezdeményezésnek nemcsak a hevesiek, hanem mi, a YorkTest Hungary is nagyon örültünk. Úgy gondoljuk, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az egészségre nevelést, hiszen a kicsik nagyon fogékonyak még minden újra, gyorsan tanulnak.

Az Ovikert Program során a gyerekek játszva tanulják meg a kertészkedés szépségét és örömeit, az egészséges étkezés alapjait. „Azt szeretném, ha az óvodások közül nőne ki az a generáció, akik a földben a jövőt látják, az egészséges, finom, helyi élelmiszert” – foglalta össze küldetését Stiller Tamás. Az Ovikert Program azoknak szól, akik értik és tisztelik ezt a missziót. A YorkTest teljes mértékben azonosulni tud ezzel a küldetéssel, és szívesen segít az egészségtudatosságra nevelésben, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezik az egészséges táplálkozás területén.

Az vagy, amit megeszel, szól a népi bölcsesség, és a jövő a kertben terem, vallja az Ovikert Program. Mi a kettőből egyet gyúrtunk, hiszen nagyon jól összeillenek: a gyermekek fejében elültetett tudás egészségesebbé teszi az életüket. A tudatosságnak az étkezésben is nagy szerepe van, természetesen egy gyermekkel előbb meg kell szerettetni a zöldségeket, és ha ez sikerült, remélhetőleg a jövőben is sokat fog ezekből az egészséges csemegékből fogyasztani. Az viszont már a szülők és a nevelők felelőssége, hogy az egészségesből is olyan kerüljön az ovisok tányérjára, amire nem érzékenyek, nem lesznek tőlük kellemetlen tüneteik, például fájó pocak vagy éppen kiütéses bőr.

A YorkTest csatlakozott az Ovikert Programhoz és támogatja azt, hiszen a cél, hogy még több óvodában lehessen saját kiskert. Ételérzékenységet vizsgáló tesztjeink pedig abban jelentenek segítséget, hogy már óvodás korban ki lehessen mutatni az ételintoleranciát, időben testre lehessen szabni a kisgyermekek étrendjét, hogy az számukra a legtökéletesebb legyen.

Bővebben az Ovikert Programról: www.schef.hu

Kapcsolódó Híreink

 • Élet ételérzékenységgel

  Élet ételérzékenységgel

  Dr. Orosz Tímea belgyógyász szakorvos osztotta meg velünk a tapasztalatait a "kizáró" diétával kapcsolatban, hiszen tesztünkkel kiderítettük, hogy bizony ő is ételérzékeny. Most elárulja, hogy milyen hatása van a speciális, mentes diétának, illetve tippeket ad, hogy a tejet, lisztet, élesztőt és tojást mivel helyettesíthetjük.

  Bővebben  

 • Ételallergia gyermekkorban

  Ételallergia gyermekkorban

  Dr. Orosz Tímea belgyógyász ételérzékenységről szóló írásában megemlítette, hogy nemcsak saját érzékenységünkre, hanem a gyermekünkére is érdemes odafigyelni. Sajnos, a kicsiknél is előfordulhat ételallergia és -intolerancia is, ezért jó, ha tudjuk, mikor gyanakodjunk ezekre a betegségekre.

  Bővebben  

 • Ovikert Program és YorkTest – Az első látogatás

  Ovikert Program és YorkTest – Az első látogatás

  Stiller Tamás séf Ovikert Programjához kapcsolódva ellátogatunk néhány hevesi óvodába, ahol Tamás zöldséges kiskertet gondoz a kicsik segítségével, mi pedig az egészséges táplálkozásról, azon belül is az ételérzékeny gyermekek étkezéséről tartunk felvilágosítást.

  Bővebben  

 • Izinta Kereskedelmi Kft.

  Food&DrinkScan

  Food&DrinkScan

  Derítse ki, hogy a 158 étel és ital összetevő közül melyek okoznak Önnél problémát! A teszt online megvásárolható webáruházunkban!

  Rendelje meg most